Menu Sluiten

Borduren op kleding

Bij borduurwerk maakt men met een naald en garen een versiering op textiel. Vroeger werd dit met de hand gedaan, maar tegenwoordig gebeurt dit met een borduurmachine. Borduren op textiel geeft een luxe uitstraling en is ontzettend duurzaam. Het borduurwerk gaat vaak langer mee dan het textiel zelf. Wilt u borduren op kleding of caps borduren? Wij borduren bijna alles! 

op deze foto zie je geborduurde sokken. Deze worden gebruikt als merch voor de band The Vices
op deze afbeelding zie je onze klossen borduurgaren. Hiermee borduren we het textiel
op deze afbeelding zie je twee caps met een borduring. Links zie je een normale borduring en rechts een 3D borduring.
Op deze foto zie je een geborduurde polo en een geborduurd sweatshirt

Hoe werkt borduren?

Eerst kijken we of je ontwerp geschikt is voor borduren of dat wij het geschikt kunnen maken voor borduren. Voldoet het aan de eisen? Dan wordt deze in een speciaal borduurprogramma ingelezen. Dit programma wijst de juiste kleuren toe aan de borduurvlakken. Het textiel wordt vervolgens in een raam gespannen (hierdoor wordt het textiel gefixeerd) en ontstaat een strak ontwerp. Daarna doet de machine haar werk en ontvang je het geweldige eindresultaat.

Bij borduren op kleding heb je keuze uit verschillende soorten steken zoals de kettingsteek of kruissteek. Ook kun je kiezen voor normaal borduurwerk of 3D borduren. Er zit veel kwaliteitsverschil tussen de garens en ook de hoeveelheid steken die er gebruikt worden. Hoe meer steken hoe duurzamer het borduurwerk. Bij Cobraprint gebruiken wij de beste kwaliteit aan garen en leveren bij de beste hoeveelheid steken. 

Meer informatie?

Afhankelijk van het soort textiel en bestand (het logo of de afbeelding) dat je aanlevert, kiezen we samen voor de beste druktechniek. Meer weten? Vul ons contactformulier in, mail ons via info@cobraprint.nl, bel ons via 040 25 75 100 of loop gewoon eens binnen in onze showroom aan de Hurksestraat 20-68 in Eindhoven.