Menu Sluiten

Flexfolie en flock

Flexfolie & flock, maar ook puff en brick, zijn allemaal folies die we met een plotter uitsnijden, vervolgens pellen en met een hittepers aanbrengen op het textiel.

op deze foto zie je onze kleine plotter. Hiermee plotten we flock en flexfolie transfers.
Op deze foto zie je onze printer die onder andere printbare transfers print en uitsnijd. Deze printer is ook geschikt voor stickers.
Op deze afbeelding zie je een paardendeken waarop net een transfer is aangebracht met de hittepers.

Hoe werkt Flexfolie & flock?

Bij deze druktechniek hebben we 2 opties namelijk snijfolie (flexfolie, flock en brick) en printbarefolie.

snijfolie, flock en brick is geschikt voor eenvoudige logo’s en ontwerpen met één kleur. Bij snijfolie heb je allerlei mogelijkheden zoals glitterfolie, bladgoud of reflecterende folie. We laden  jouw ontwerp of logo in een plotter. Deze snijd vervolgens de lijnen van het ontwerp in de folie. Daarna halen we handmatig alle overbodige folie weg (pellen). Afhankelijk van de soort folie komt er nog wel of geen transfertape overheen. Vervolgens knippen we de ontwerpen los van elkaar en als laatste brengen we de folie aan op het textiel met een hittepers.

Printbare folie is geschikt voor complexere ontwerpen en logo’s met meer kleuren. We printen het ontwerp dan met onze eco-solvent printer het logo op de folie. Deze printer snijd (plot) vervolgens het geprinte ontwerp uit de folie. Daarna volgen we dezelfde stappen als bij de snijfolie. Deze techniek wordt tegenwoordig vaak overgenomen door DTF. Maar voor specifieke producten, zoals paardendekens, blijven we deze techniek gebruiken.

Snijfolie is een dunne gladde folie. Flock heeft een suède afwerking en is daardoor dikker en voelt lekker zacht. Brick is een dikke folie waardoor het ontwerp of het logo in 3d op het textiel komt. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog puff en siliconen folies, deze vallen onder de snijfolies

Op de afbeelding zie je een t-shirt bedrukt met brickfolie. Dit is een dikke folie, hierdoor lijkt het design uit het t-shirt te springen.
Op deze foto zie je een bedrukking met flock. Dit is een suede achtige folie die wordt uitgesneden met een plotter en vervolgens wordt deze transfer aangebracht met een hittepers.
op deze foto zie je een paarden deken met bedrukking door middel van een printbare snijfolie. Dit worden ook wel transfers genoemd.

Meer informatie?

Afhankelijk van het soort textiel en bestand (het logo of de afbeelding) dat je aanlevert, kiezen we samen voor de beste druktechniek. Meer weten? Vul ons contactformulier in, mail ons via info@cobraprint.nl, bel ons via 040 25 75 100 of loop gewoon eens binnen in onze showroom aan de Hurksestraat 20-68 in Eindhoven.