Menu Sluiten

Sublimatie

Wat is sublimatie? Sublimatie is een printtechniek hierbij bakken we de inkt een polyester oppervlak. Sublimatie kun je alleen aanbrengen op op witte of lichgekleurde polyester items, of items met een speciale polyester coating zoals sublimatiemokken. Deze druktechniek is geschikt voor het bedrukken van sportkleding, totebags of mokken. Wij gebruiken deze techniek bijna alleen voor het bedrukken van mokken.

Hier zie je onze sublimatieprinter. Deze printer print in spiegelbeeld het design op papier waarna het wordt aangebracht op bijvoorbeeld een mok. het resultaat is een top design op een mok

Sublimatieprinter

Met deze printer, printen we de afbeelding op speciaal papier.

Op deze foto zie je een mokken pers. Nadat het design is geprint word het papier op de mok gelegd en geperst met warmte op deze pers. Zo kun je vele mokken bedrukken.

Mokkenpers

Met deze hittepers persen persen we de afbeelding van het papier op bijvoorbeeld een mok.

Hier zie je een het eindresultaat van hoe wij mokken bedrukken

Sublimatiemok

Hier zie je het resultaat van de bedrukking op de mok.

Hoe werkt sublimatie?

Met speciale sublimatie-inkt wordt een afbeelding (in spiegelbeeld) op sublimatiepapier geprint. Vervolgens wordt deze print op het gewenste oppervlakte gelegd en vastgemaakt met hittebestendige tape. De inkt wordt verhit tot zeker 200 graden hierdoor wordt de inkt als het ware gebakken op de coating van bijvoorbeeld een mok.

Meer informatie?

Afhankelijk van het soort textiel en bestand (het logo of de afbeelding) dat je aanlevert, kiezen we samen voor de beste druktechniek. Meer weten? Vul ons contactformulier in, mail ons via info@cobraprint.nl, bel ons via 040 25 75 100 of loop gewoon eens binnen in onze showroom aan de Hurksestraat 20-68 in Eindhoven.